Stand up

Adde Malmberg är en av Sveriges mest erfarna Stand Up-komiker. 1988 var han med och tog Stand Up till Sverige. Då grundade han, Jonas Hallberg och Bertil Goldberg SUCK – Stand Up Comedy Klubben.

 

Den 3 oktober 1988 hade SUCK urpremiär på Restaurang Westermans i Gamla Stan i Stockholm. På scen stod Adde tillsammans med Jonas Hallberg, Thomas Oredsson, Peter Wahlbeck, Ulla Skoog, Jessica Zandén, Lasse Tennander, och Lasse Strömstedt.

Sedan dess har Adde Malmberg uppträtt på alla Sveriges viktiga stand up-scener, som t.ex. Patricia, Norra Brunn, Berns, Teatrix och Tivoli i Stockholm. Gillestugan, Harrys och Rubinen i Göteborg. Slagthuset, Mack och Ribban i Malmö. Royal Arms i Örebro, Penny Lane i Halmstad och The Tivoli i Helsingborg, Gasta i Gävle för att nämna några.

 

Han har också uppträtt på flera internationella stand up-scener som t.ex. Comedy Store i London, Comedy Store i Los Angeles och Comedy Zoo i Köpenhamn, Club Viirus i Helsingfors och Latter i Oslo.

 

Under åren har Adde Malmberg också medverkat i en rad turnéer. Bland andra ”Ulla, Babben och Adde” 1990 och ”Big Comedy” 2007 och 2008.

Han har också varit lärare i Stand Up-comedy på Dramatiska Institutet.

 

Under 2020 kan man se Adde göra stand up:

Norra Brunn 29/1

Norra Brunn 1/2

Norra Brunn 22/2

Gasta, Gävle 26/2

Norra Brunn 3/3

SNACK, Hässleholm 12/3

Norra Brunn 27/3

Norra Brunn 2/4