Improvisation på slottet i Stockholm

Publiksuccén fortsätter med nya gäster en gång i månaden hela våren. En generös teaterkabaré där ingen föreställning blir den andra lik.

Andreas T Olsson har samlat en namnkunnig ensemble med Johan Rabaeus i spetsen som tillsammans med den ständiga gästen Magdalena Ribbing bjuder in till en oförutsägbar kväll på teatern som kanske är mer improviserad än vad publiken anar och där både texter och gäster byts ut under vårens fem föreställningar.

Första gästen är Adde Malmberg, 8 februari!

1663 skrev Molière Improvisation på slottet – en rasande satir över fransk teater. 350 år senare gör Andreas T Olsson ett försök att återuppliva den. Det är faktiskt ingen bra idé. Allt som var dräpande i sin samtid har blivit obegripligt i vår samtid. Det är inte bara dömt att misslyckas. Det är också dumt att misslyckas… Så utifrån Molières original spinner Andreas T Olsson med ensemble ett pärlband av associationer, infall och texter med teater som röd tråd.

Möjligen kan vi utlova världens första Facebooksoaré, Johan Rabaeus i en kondenserad version av Den girige och världens osynligaste statist. Vi funderar hur det skulle vara att vara gift med en sufflös och besvarar publikens frågor om teateretikett.

Texter av Anton Tjechov och Georges Feydeau samsas med alster av Åke Cato och Peter Dalle i vad som blir en underhållande afton i ordets uppriktigaste bemärkelse. En kväll som håller under. Bär upp.