Flaggan i topp i Kalmar

Välkommen till årets jubileumskomedi FLAGGAN I TOPP!
Året är 1917 och vi befinner oss i en vacker lärarbostad i Kalmar. Det är dags för Valdemar (Per Svensson) och Elsa (Nadine Kirschon Blanck) att fira sin första bröllopsdag, vilket skall visa sig bli en minst sagt innehållsrik, förvirrande och minnesvärd dag med stora utropstecken!

Till Elsas glädje kommer hennes föräldrar på spontanbesök för att delta i firandet. Pappa Theodor (Allan Svensson) är en notoriskt kolerisk man. Inte har hans humör blivit bättre av att han haft oönskat sällskap av en viss Calle ”Matros” (Robert Gustafsson) på tåget på väg till Elsa.

Det var sannerligen en odåga till karl, en man som Theodor bara vill glömma. När Valdemar samtidigt får ett sensationellt besked av sin gode vän advokat Kurt Sjöberg (Andreas Nilsson), uppstår en knivig situation som Valdemar snabbt behöver ta sig ur. För nu är det flera gäster på väg in. Objudna och inbjudna.
När dessutom den högst irriterande Calle ”Matros” plötsligt ringer på dörren hamnar Valdemar i stort bryderi och av olika skäl blir han inblandad i en härva av lögner som involverar en exfru, författaren Erik Helgers eller möjligen författarinnan Helga (Rachel Mohlin), en son, ytterligare en son, en kärlekstörstande husa (Jeanette Capocci) och, ska det visa sig, hans svärföräldrar.

Ur denna förvirring och förvecklingssituation blir slutet både uppseendeväckande och kärleks- fullt, uppriktigt och fint, om än dock förvånande och med en oväntad twist – för vem kunde tro det?

Med vår stjärnspäckade ensemble och den härliga Kalmarpubliken blir det här en sommar värd att minnas. Det är 10 år sedan vi satte upp vår första sommarproduktion på Krusenstiernska teaterns vackra scen. Detta jubileumsår utspelar sig historien dessutom för exakt 100 år sedan.