SUGAR – I hetaste laget i Malmö

Många minns naturligtvis den Oscars- och Golden Globe-belönade filmen som den här musikalkomedin bygger på. I Hetaste Laget med Marilyn Monroe, Tony Curtis och Jack Lemmon. Kultförklarad.

Handlingen utspelar sig 1929 basisten Jerry (Adde Malmberg), en av två arbetslösa musiker från Chicago blir vittne till en uppgörelse i undre världen där  Spats Colobo (Kalle Rydberg) styr. Jerry och saxofonisten Joe (Robert Rydberg) tvingas fly hals över huvud. Utklädda till kvinnor får engagemang i en damorkester på väg till Miami Beach. Den som håller i taktpinnen är Sweet Sue (Marianne Mörck). Sweet Sues manager och allt i allo Mr Bienstock följer också med på resan (Fredrik Dolk) Jerry blir till Daphne och Joe till Josephine. Båda faller naturligtvis för bandets förtjusande vokalist Sugar Kane (Birgitta Rydberg). Men den där maffiabossen från Chicago är dem på spåren. Han är knappast känd för att lägga fingrarna emellan. Vi möter även Sven Melander som iklär sig rollen som miljonären Osgood.

Med extra allt. Skratt, sång, dans och förvecklingar som når farsartade höjder. Här saknas ingenting mer än möjligtvis andningspauser och lågt varvtal.